Return to site

Snel inzicht in leefbaarheid van je gebouw met Qwik-it

Een gezonde werkplek levert al gauw productiviteitswinst op.

Werken in een bedompte ruimte: wie neemt daar nog genoegen mee? Kantoorgebruikers worden zich steeds bewuster van de invloed van het binnenklimaat van een gebouw op hun prestaties en welbevinden. Ze worden daarmee ook kritischer en veeleisender en terecht.

Investeren in gebouw en gebruiker

De emancipatie van kantoorwerkers stelt gebouwbeheerders en vastgoedeigenaren voor een grote klus. Want je kunt niet langer afgaan op de minimale eisen voor installaties in bouwbesluiten. Door te investeren in een gezond gebouw, verhoog je de waarde ervan. Tegelijkertijd kan de gebruiker efficiënter werken.

In een comfortabel kantoor zijn mensen 5 tot 10 procent productiever. - Rino Stevens

Hoe bepaal je nou of een werkplek gezond is? QwikSense heeft daarvoor in samenwerking met de ingenieurs van bureau M+P en leefbaarheidsplatform de nieuwe draai een effectieve tool ontwikkeld: Qwik-it. Daarmee heb je binnen korte tijd inzicht in het binnenklimaat, mogelijke verbeterpunten én de mogelijke extra winst.

De Qwik-it meet:

  • de luchtvochtigheid
  • de temperatuur
  • de CO2-waarde
  • de bezetting van ruimten

Het resultaat van deze metingen uit zich in een score: de Indoor Climate Rating (ICR), waarin de invloed van elk van de vier onderdelen is te onderscheiden. Een extra feature is de Potential Productivity Index (PPI): die geeft een indicatie hoeveel productiviteitswinst valt te behalen bij optimale omstandigheden.

“Eigenlijk is het creëren van een gezonde werkplek een no-brainer”, vindt QwikSense-oprichter Paul Stomph. “Je laat zó veel liggen als je het niet doet: voor het gebouw, maar vooral voor de mensen die erin werken. De kenniswerker van nu wil gebruik kunnen maken van zijn volledige potentieel en zal in zee gaan met de partij die dat het beste kan faciliteren.”

Duurzaamheid gaat niet meer over energiebesparing, maar het gaat juist meer over mensen. - Aldus QwikSense

v.l.n.r. Rino Stevens, Paul Stomph, Felix Mann

foto: Aldo Allessie fotografie

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly