Return to site

QwikSense en iotta ontvangen subsidie

Voor MIT-samenwerkingsproject voor ontwikkeling nieuwe innovatie

QwikSense en iotta ontvangen subsidiebeschikking voor MIT-samenwerkingsproject voor ontwikkeling nieuwe innovatie.

QwikSense, specialist op het gebied van data voor “SMART” buildings en iotta, expert op het gebied van hardware ontwikkeling, starten een innovatief samenwerkingsproject. Hiervoor hebben ze vorig jaar gezamenlijk met PNO-consultants een MIT-subsidie projectvoorstel geschreven.

De doelstelling van dit project is het ontwikkelen van een unieke toepassing, bestaande uit hard- en softwarecomponenten. Hiermee kan gemeten worden hoeveel personen er in een ruimte aanwezig zijn waardoor het binnenklimaat optimaal aangestuurd en beïnvloed wordt. Eindgebruikers kunnen zo efficiënter maatregelen nemen om energie te besparen.

Het beoogde einddoel is een DaaS-sensornetwerk (Device as a service) en beheerapplicatie voor intelligente klimaatinterventies op basis van het aantal personen en huidige gebruik, die wordt aangeboden aan gebouwbeheersystemen, door middel van een API.

Naar verwachting zal het gehele product in 24 maanden ontwikkeld worden zodat het begin 2019 volledig commercieel inzetbaar is. Uiteraard is het noodzakelijk tussendoor te testen en pilots uit te voeren. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze unieke innovatie, neem gerust contact met ons op!

Bekijk hier de website van iotta

Bekijk hier de website van QwikSense

Auteur: Rino Stevens

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly