Return to site

Maak kennis met Rino Stevens

Director & Co-founder QwikSense

Wat is je drijfveer om te gaan ondernemen?

Mijn interesse lag altijd al bij vastgoed projectontwikkeling en tijdens mijn opleiding bouwkunde groeide mijn interesse in “real estate and housing” Samen met Paul Stomph werkte ik aan een afstudeerproject dat veel raakvlakken met projectontwikkeling had. Vervolgens kregen wij via incubator UtrechtInc. de kans om het afstudeerproject om te zetten in een eigen bedrijf. Kortom we werden zelf de fictieve opdrachtgever van ons eigen afstudeerproject. Doordat we naast het behalen van 100% van de competenties ook aan het business model werkten waren wij na de eindpresentatie van de afstudeeropdracht eveneens klaar om het model in praktijk te brengen.

Het mooie van ondernemen vind ik het van de grond opbouwen van een idee of een plan. Dit brengt met zich mee dat geen dag hetzelfde is en de voldoening die het geeft het resultaat te zien maakt dat ik niet snel meer in loondienst zal gaan werken.

Wat is jouw bijdrage binnen QwikSense?

De eerste jaren hebben we vooral veel onderzoek gedaan en het business model aangescherpt. Door onze deelname aan verschillende incubators en accelerators ontstond er steeds meer structuur. Hierdoor werd al snel duidelijk dat mijn kracht ligt bij het maken van de koppeling tussen business en de techniek. Paul Stomph is op zijn beurt sterk op de business en onze developer Felix Mann een uniek technisch talent. Deze combinatie resulteert in een sterk complementair foundersteam.

Hoe zie jij de markt ontwikkelen en hoe draagt QwikSense daar aan bij?

Tijdens mijn studie bouwkunde werd er met het begrip duurzaamheid altijd gestuurd op energiebesparing. Er werd echter nauwelijks gekeken naar hoe de gebouwen gebruikt worden. Daarnaast is er de laatste jaren meer focus gekomen op het menselijke aspect van het begrip duurzaamheid. Hierdoor is de gebouwde omgeving sterk aan het veranderen. Steeds meer business modellen worden gedreven door data. Bij QwikSense zagen we deze verandering al een aantal jaar geleden. Hierdoor waren wij als één van de eersten die hier op inspeelden en wel door verschillende soorten gebouwdata met elkaar te combineren. In recente onderzoeken komt telkens weer terug hoe belangrijk comfort in gebouwen is. We brengen immers 90% van onze tijd binnen door. We hopen met QwikSense het verschil te maken en de gebouwde omgeving zowel energie efficiënt als comfortabel te maken. Zo worden de gebouwen pas echt duurzaam!

Zo worden de gebouwen pas echt duurzaam! - Aldus Rino Stevens

Meer informatie ontvangen? Contact QwikSense.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly