Return to site

Maak kennis met Paul Stomph

Director & Co-Founder QwikSense

Wat is je drijfveer om te gaan ondernemen?

Tijdens mijn studie droomde ik al van een eigen bedrijf. Ik studeerde Bouwkunde aan de hogeschool en zag mijzelf wel een eigen architectenbureau runnen. Echter aan het eind van mijn opleiding kwam ik in aanraking met Utrechtinc, een bekende incubater in Utrecht, en ging er een compleet nieuwe wereld voor mij open. Welkom in de start-up wereld! Tijdens de periode bij Utrechtinc ontdekte ik dat ondernemen precies bij mij past. Net als er bij elk potje een deksel past, past bij elk probleem een oplossing. En door continu te blijven valideren ontstaat er een product of dienst. In gesprek zijn en blijven met de klant is niet alleen belangrijk maar ook leuk en noodzakelijk om je product of dienst steeds te blijven verbeteren.

Ondernemen betekent wat dat betreft een druk, sociaal leven. De vrijheid om mijn creativiteit aan te spreken teneinde onze producten en diensten te optimaliseren en een eigen koers te bepalen zou ik echter nooit willen missen. -Aldus Paul Stomph

Wat is jouw bijdrage binnen QwikSense?

QwikSense is opgericht door drie ondernemers, Rino Stevens, Felix Mann en ondergetekende. Onze kracht is dat we zeer complementair zijn. Felix, onze CTO, is de perfecte developer voor QwikSense. Rino fungeert als schakel tussen techniek en sales wat voor ons heel waardevol is. Zeker als het gaat om productontwikkeling is deze connectie van groot belang om de markt optimaal te kunnen bedienen. Eén van mijn taken is dan ook om goed te luisteren naar de klant en samen met Rino het product hierop af te stemmen. Door dit effectief te doen zijn we en blijven we voorop in de markt. In plaats van lukraak de gehele propositie op tafel te leggen luister ik goed naar wat de klant daadwerkelijk zoekt. Het kan dus voorkomen dat onze propositie niet aansluit. In dat geval verwijs ik door naar partijen waarmee we samenwerken. Dit wekt vertrouwen en heeft als resultaat dat wij steeds meer met verschillende leads in gesprek zijn.

Hoe zie jij de markt ontwikkelen en hoe draagt QwikSense daar aan bij?

In de huidige markt waar energiebesparing een belangrijk onderwerp is zien wij juist kansen in gezonde gebouwen. We zitten 90% van onze tijd binnen en 90% van de uitgaven van organisaties gaat naar personeel. Het is dus van groot belang dat werkomgevingen gezond en comfortabel zijn om optimaal te kunnen werken. Hierin schiet het ruimschoots tekort als je kijkt naar de bestaande gebouwinstallaties (GBS). Meer dan 70% presteert ondermaats wat een slecht binnenklimaat in gebouwen als gevolg heeft. Wanneer we kijken naar ontwikkelingen als WELL certified gaan gebouwen in de toekomst ook gekeurd worden op gezondheid, naast de huidige standaarden als BREEAM. Er zal dan aardig wat werk aan de winkel zijn, omdat de huidige gebouwen hier momenteel niet goed op gaan scoren.

Dit komt door een gebrek aan data dat het GBS op dit moment kan leveren en daar speelt QwikSense op in.

Zo heeft QwikSense samen met M+P een algoritme ontwikkeld om op basis van het binnenklimaat in gebouwen de gezondheid in kaart te brengen. Door parameters als CO2, temperatuur en luchtvochtigheid te analyseren berekenen wij een Indoor Climate Rating, oftwel de ICR. De ICR wordt uitgedrukt in vier verschillende klassen, als een soort van comfort labeling. Zo krijg je niet alleen snel inzicht in de gezondheid van je gebouw, maar creëren we ook een benchmark voor gebouwen in heel Nederland.

Benieuwd naar de gezondheid van jouw gebouw? Doe de gezondheidsscan met onze Qwik-it!

Meer informatie ontvangen? Contact QwikSense.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly