Return to site

Interview Theodoor Höngens

QwikSense interviewde investeerder M+P

Al eerder informeerden wij over hoe het voor QwikSense als startup allemaal begon. Nu informeren wij je graag over enkele partijen die het voor ons mede mogelijk hebben gemaakt. Wij hebben drie van onze investeerders geïnterviewd en nodigen je uit meer te lezen over hun visie op investeren in startups en QwikSense in het bijzonder.

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Theodoor Höngens, mede-directeur en senior adviseur bij adviesbureau M+P. Wij adviseren onder meer over het binnenklimaat van gebouwen en vinden het belangrijk dat mensen daar prettig kunnen werken en verblijven. Dat doen wij door samen met de facilitair manager en de HRM-verantwoordelijke te bekijken hoe je het beste resultaat kunt bereiken. Dat kan zijn met verbeteringen aan het gebouw of installaties, maar ook door gedragsverandering van medewerkers. Ons advies onderbouwen wij met metingen, interviews met medewerkers en een observaties op de werkvloer.”

Welke ontwikkeling in de markt was voor jullie de aanleiding om te investeren in QwikSense?

“Als je kijkt naar de piramide van Maslow, waarin de menselijke behoeften worden gerangschikt, hebben wij in Nederland de bovenste laag bereikt. Gezondheid en comfort is daarbij heel belangrijk geworden. We zijn ons bewuster van het feit dat gebouwen en omgevingen nog beter kunnen. Met M+P hebben we zo’n drie jaar geleden besloten om ons meer te richten op onderwerpen als gezondheid en productiviteit. Die kun je beïnvloeden met een goed binnenklimaat. We waren op zoek naar een partij die dat slim kan meten: zo kwamen we uit bij QwikSense. Door data over tijd en aanwezigheid te koppelen aan temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit, kun je als gebouweigenaar heel anders met je pand omgaan en je middelen effectief inzetten. Waarom zou je een ruimte verwarmen als er nog niemand zit, of als de zon erop schijnt? Zo bespaar je niet alleen geld, maar zorg je er ook voor dat mensen prettiger kunnen werken.”

Hoe zie je de toekomst en wat hoop je uit de samenwerking te halen?

“Ik hoop dat QwikSense lekker gaat draaien en dat de standaarden die we samen hebben ontwikkeld, de ICR en de PPI, breed worden geaccepteerd in Nederland en zelfs Europa. We hopen daarmee veel bedrijven inzicht te kunnen geven en daarmee te kunnen adviseren over een comfortabeler werkomgeving.”

Theodoor Höngens - LinkedIn

Meer informatie ontvangen? Contact QwikSense.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly