Return to site

Interview Rutger Beumer

QwikSense interviewde investeerder Siteworkers

Al eerder informeerden wij over hoe het voor QwikSense als startup allemaal begon. Nu informeren wij je graag over enkele partijen die het voor ons mede mogelijk hebben gemaakt. Wij hebben drie van onze investeerders geïnterviewd en nodigen je uit meer te lezen over hun visie op investeren in startups en QwikSense in het bijzonder.

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Rutger Beumer, een van de oprichters van Siteworkers: een internetbedrijf dat software ontwikkelt. We bestaan sinds 2011 en zijn groeiende. Wij investeren ook in start-ups. Dat doen we op drie manieren: met capaciteit, kennis en kapitaal. Dat houdt in dat we onze mensen beschikbaar stellen, dat we start-ups helpen met hoe je een onderneming organiseert en dat we middels kapitaal investeren.”

Welke ontwikkeling in de markt was voor jullie de aanleiding om te investeren in QwikSense?

“Het kwam meer vanuit persoonlijke interesse dat wij die keuze hebben gemaakt. Voordat wij investeren in een start-up, stellen we onszelf altijd de volgende vragen: kunnen wij waarde toevoegen op het gebied van capaciteit, kennis en kapitaal, is de start-up kansrijk in zijn markt en hebben wij vertrouwen in de mensen achter de onderneming? Vooral dat laatste is belangrijk, want uiteindelijk investeren we in jonge mensen met ondernemersbloed die een kruiwagen nodig hebben. Dat kan bijvoorbeeld in de beginfase nodig zijn of voor een versnellend effect. Zelfs al zou QwikSense irrelevant blijken in de markt en beginnen die jongens een schoenenwinkel, dan nog geloof ik dat ze succesvolle ondernemers worden.

Maar ik geloof ook in QwikSense als bedrijf. QwikSense krijgt het als een van de eersten in Nederland voor elkaar om een datapropositie in combinatie met een sensor op grote schaal in de markt te zetten. Met de klimaatgegevens die QwikSense verzamelt kunnen bedrijven het gedrag van mensen op de werkvloer voorspellen en analyseren. Over twee jaar hoopt QwikSense 200.000 werkplekken te meten; dat zijn gigantische aantallen. Met die informatie kunnen bedrijven of scholen inzichtelijk krijgen hoe medewerkers of leerlingen zich door een pand bewegen en wat de effecten zijn van een optimaal binnenklimaat op hun effectiviteit."

Hoe zie je de toekomst en wat hoop je uit de samenwerking te halen?

“Ik hoop dat QwikSense met de focus op data in kantooromgevingen en onderwijs een leidende positie in de Europese markt weet te verwerven en dat de oprichters met veel plezier zullen blijven werken en een leuke bedrijfscultuur neerzetten. En als het een winstgevende onderneming wordt, is dat helemaal mooi.”

Rutger Beumer - Linkedin

Meer informatie ontvangen? Contact QwikSense.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly